Mistä ilmaiset nettisivut

Tarvitsetko ilmaiset kotisivut?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta maksaa kotisivujen tekemisestä, mutta tarvitset kotisivut, niin tässä sinulle hyviä uutisia:

Kotisivut voi tehdä myös ilmaiseksi!

Internet on pullollaan palveluja, joissa voit tehdä helposti itsellesi tai yrityksellesi ilmaiset kotisivut. Käymme lyhyesti läpi ilmaisten kotisivujen hyvät ja huonot puolet, joiden alta löytyy listaus, mistä löydät parhaat ilmaiset kotisivut nyt, vuonna 2022.

Palvelut, joissa voit tehdä ilmaiset kotisivut

Webnode

Suosittelemme!

Ilmaiset kotisivut

Miksi suosittelemme?

Webnode on suomenkielinen, ilmainen ja helppokäyttöinen kotisivukone. Käyttö on hyvin yksinkertaista: ensin valitset mieleisesi sivupohjan ja sen jälkeen lisäät sille oman sisältösi tekstin ja kuvien muodossa.

Kotisivut Webnodella ovat…

  • Peruskäyttäjälle ilmaiset
  • Responsiiviset kaikilla laitteilla
  • SSL-suojatut
  • Nopeat ja helpot tehdä

Kokeile Webnodea tästä!

 

Wix

Maailman suosituin kotisivukone! (huom. ei suomenkielistä käyttöliittymää)

Kotisivut ilmaiseksi Wixistä

Tietoa Wixistä

Wix on yhtä lailla helppokäyttöinen ja ilmainen kotisivukone, jossa voit rakentaa sivustosi valitsemalla pohjan ja lisäämällä siihen sisältösi.

Ehdoton haittapuoli ovat pakotetut mainokset, jotka Wix lisää sivustollesi, jos et ole maksava asiakas.

Wixissä hyvää on…

  • Kotisivukoneen monipuolisuus
  • Soveltuvuus erityisesti bloggaajille ja verkkokauppiaille

Kokeile Wixiä tästä!

 

Ilmaisten kotisivujen hyödyt

Ilmaisissa kotisivuissa ei tietenkään ole kustannuksia, joka on aivan ilmiselvä hyöty. Toiseksi hyödyksi voidaan laskea, että erilaisilla kotisivugeneraattoreilla voi vuonna 2022 tehdä ilmaiset nettisivut hyvinkin nopeasti.

 

Ilmaisten kotisivujen huonot puolet

1. Et saa omaa verkkotunnusta (www.yrityksennimi.fi)

Jos käytät ilmaistyökalua kotisivujen tekemiseen, et saa omaa verkkotunnusta. Ilmaiset palvelut tarjoavat kuitenkin verkkotunnuksia kuten:

www.yrityksen-nimi.palveluntarjoajan-nimi.fi

Tämä tietenkin näyttää vähemmän ammattimaiselta kuin yrityksen oman verkkotunnuksen omistaminen. Ilman omaa verkkotunnusta et myöskään saa halutessasi esimerkiksi yrityssähköpostia yrityksesi nimellä, joka olisi muodossa nimesi@yrityksesi.fi.

2. Huonompi hakukonenäkyvyys esim. Googlessa

Kotisivut, jotka ovat tehty ilmaispalvelussa eivät näy mm. oman verkkotunnuksen, mutta myös epävakaamman hostauspalvelun takia yhtä korkealla Googlessa. Jos siis olet hieroja Turussa ja asiakkaasi googlaa “hieronta Turku”, et ilmaisilla kotisivuilla todennäköisesti näy hakutuloksissa yhtä korkealla kuin kilpailijasi, joka todennäköisesti saa kyseisen asiakkaan nenäsi edestä.

3. Sivuston epävakaus

Rehellisyyden nimissä sanottakoon ihan ensimmäisenä, että tämä riippuu täysin palveluntarjoajasta, joilla laatu vaihtelee. Tässä artikkelissa esittelemme vain vakaaksi tietämiämme ilmaispalveluita.

Ilmainen verkkosivusto ei siis välttämättä takaa luotettavaa webhosting-palvelua. Jos sinulla on esim. huvin vuoksi kirjoittamasi blogi, jossa ei ole paljoa kävijöitä, niin ilmainen ratkaisu on sinulle ihan riittävä.

Toisaalta jos sinulla on bisnestä tekevä yritys, ei satunnainenkaan kotisivujesi huono saavutettavuus ole yleensä hyväksi.

 

Vaihtoehtona ammattilaiselta tilatut kotisivut – hintalaskuri!

Meiltä laadukkaat, hakukoneissa hyvin näkyvät kotisivut yrityksesi verkkotunnuksella alkaen 590€!

Jos kotisivuista maksaminen ei tunnu mahdottomalta ajatukselta ja se sopii budjettiisi, suosittelemme ehdottomasti teettämään kotisivut ammattilaisilla. Liikaa ei kannata tietenkään maksaa – lue lisää kotisivujen hinnoitteluperusteista täältä. Ostaessasi kohtuuhintaiset nettisivut on omasta verkkotunnuksesta (yrityksennimi.fi) ja paremmasta Google-näkyvyydestä saatava hyöty yleensä hintaan nähden moninkertainen. Ilmainen sivusto kun usein myös valitettavasti näyttää ilmaiselta ja vaatii sinulta vaivannäköä.

Kiinnostuitko?
Jätä yhteystietosi alle ja otamme sinuun yhteyttä yhden työpäivän kuluessa.
Tietoturvasyistä ethän syötä kenttään sensitiivistä tai salassapidettävää tietoa.